YOHO National Park

/
Yoho en Yolo hebben maar 1 letter verschil. Het is het soort Nationaal Park waar de regels niet zo strict worden genomen als in de andere drukker bezochte parken. Daardoor kan je een paar keer op avontuur gaan via de minder bewandelde paden met een bestemming die je voor de rest van je leven bijblijft.

Banff National Park

Voor onze wereldreis hadden we amper gehoord van het dorpje, maar vanaf nu zal de naam ' Banff' voor altijd leuke herinneringen bij ons oproepen. Je bezoek aan Banff National Park zal hoe dan ook te kort zijn door de vele activiteiten en bezienswaardigheden. Moest het iets minder druk zijn en heel wat goedkoper zouden wij er nog steeds rondhangen!

Jasper National Park

/
Jasper is een naam die bij vele Canadezen mooie herinneringen ophaalt. Minder toeristisch dan Banff National Park maar minstens even mooi! Zeker de moeite waard om eenmaal in je korte leven te bezoeken. Wij bleven 4 dagen in Jasper, maar konden makkelijk 2 weekjes meer spenderen!

Als een local in Vancouver

/
Ontdek Vancouver zoals de locals dat doen en verplaats je weg van het stadscentrum en richting de groene rand. Vancouver is een internationale stad waar de Canadese indentiteit duidelijk minder zichtbaar is dan op Vancouver Island. Na 5 dagen kregen wij nog niet genoeg van al die verborgen plekjes!

Victoria BC hoofdstad - liften naar Ucluelet

/
Onze eerste kennismaking met Victoria was een succes. We namen onze tijd om de stad te verkennen. Naast geweldige uitzichten en een toffe cultuur, troffen we in Victoria ook de meest vriendelijke mensen van de wereld aan.

Tofino hippie stad - 150 jaar Canada

/
Een half jaar lang zullen we de westkust van de Amerikaanse continenten afreizen. Onze eerste ervaring met de Pacifische oceaan was er eentje voor in de fotoalbums te bewaren. Tofino is het meest westelijke punt van Canada, en wij hadden er een fantastische tijd!