Een dagje naar Llao Llao

moeilijkheidsgraad

Llao Llao

Llao Llao (uitgesproken als Ciao Ciao in het Argentijns) kan vele dingen betekenen wanneer je navraagt doet in Bariloche. Het begon allemaal met de constructie van een supermooi luxueus hotel op 8 januari 1939 tussen de meren Nahuel Huapi en Moreno. Dit hotel Llao Llao werd vernoemd naar de paddenstoel met gelijkaardige naam die je in Patagonië zal tegenkomen. Ook het nabijgelegen dorpje Llao Llao werd enkele jaren later onder dezelfde naam gedoopt.

Wij kwamen echter voor Cerro Llao Llao en het nationaal park rondom. (Het hotel kunnen we niet betalen en het dorpje heeft geen bezienswaardigheden) Wat we mochten ervaren was een wondermooie wandeling tussen blauwe meren en besneeuwde bergen die ons verplichte om meer dan éénmaal te stoppen om foto’s te maken.

Hoe er geraken?

Lijn 20 vertrekt vanuit de busterminal en volgt hoofweg Moreno tot aan Avenida Bustillo helemaal naar Llao Llao. Je stapt af aan een tankstation naast een pittoresk kerkje waarna je 10 minuten de weg volgt langs hotel Llao Llao en puerto Panuelo.

Vanuit Colonia Suiza neem je bus nummer 13 die vertrekt vlak voor Camping S.E.R of bus nummer 10 die vertrekt voor brouwerij Berlina. Stap af en wissel naar bus 20 aan een groot rond punt waar Llao Llao zich naar links en Bariloche zich naar rechts bevindt.

Er zijn 2 richtingen om de wandeling te vervolledigen. Wij kozen om eerst aan het klimwerk te beginnen. Wij raden aan om te lunchen in het midden van de wandeling.

Sendero Villa Tacul & Mirador Llao Llao

Aan de rechterkant van de weg zie je al snel het begin van de wandeling. De naam Sendero Villa Tacul is goed zichtbaar alsook een bordje met wat info over de duur, moeilijkheidsgraad en vegetatie.

In het midden splitst de weg zich. Ga naar links en je beklimt het hoogtepunt van deze wandeling: Mirador Llao Llao. Je wordt beloond met prachtige uitzichten over de regio. Het contrast tussen bergen en meren gezien vanop hoogte zorgt alvast voor prachtige postkaartfoto’s. Daarna daal je opnieuw af en vervolg je dezelfde weg naar links.

Lunchtime aan het strand

Deel I was achter de rug en wij begonnen honger te krijgen. Onze lunch hadden we op voorhand gekocht aangezien er geen kiosk of restaurant te vinden is in de wijde omtrek. We kwamen een naamplaatje van “Playa Villa Tucal” tegen en dachten dat dit de ideale plaats kon zijn. Ons instinct volgen was een goed idee want het geheime strand gaf uit op een idyllische baai. Het werd nog beter wanneer we zagen dat we het strand voor onszelf hadden!

Sendero De Los Arayanes

De wandeling die ons uiteindelijk een uurtje kostte ging voorbij zonder dat we het goed en wel beseften. Wel moeten we vermelden dat de uitzichten onderweg ons meermaals doen lieten stoppen om even te genieten. Minder zwaar dan het eerste gedeelte van de dag was het een goed idee om hier mee af te sluiten. Het hoogtepunt vind je na ongeveer 40 minuutjes aan je rechterkant waar je een verhoogde concentratie Aranyes-bomen kan aanschouwen. Zo weet je ook meteen waar de naam van de wandeling vandaan komt.

LEES MEER!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *