Waar te verblijven rond Tayrona National Park

Tijdens een bezoek aan Colombia staat Tayrona National Park vast en zeker op je eindeloze lijstje van te bezoeken plaatsen. Als één van de mooiste bezienswaardigheden kan je moeilijk anders dan enkele dagen in het park spenderen. Het zou zonde zijn om niet het beste uit je verblijf te halen en daarom geven we je enkele tips in de nabijheid van het park. Even ontspannen voor een bezoek aan het park, of nog een nachtje relaxen voordat je verder trekt? Het kan op onderstaande plekken:

IN HET PARK

TAGANGA

PALOMINO

AAN DE INGANG

In Het Park

Er zijn meerdere opties beschikbaar om te verblijven in het park, maar bij ons ging het tussen deze twee. Zij garanderen een goede prijs-kwaliteitsverhouding, tenminste als je kiest voor een tent of hamac. Hun centrale ligging zorgt ervoor dat je twee gelijkverdeelde leuke dagen hebt en zo goed als heel het park kan zien.

Main Campground @ Cabo San Juan

Wij arriveerden rond 15h en alle hamacs waren helaas uitverkocht. We kregen een tent toegewezen voor 30,000 COP per persoon. Wij hebben zelf een tent die je mag opzetten voor 15,000 COP maar wat stom dat wij deze bewust achterlieten. Het begon toen zeer fel te regenen en onze tent was kleddernat nog voor we er in konden gaan liggen. Als oplossing hing de kamplaats extra hamacs op in het restaurant vlak naast het strand. Uiteindelijk kregen we dus wat we wouden, met het schitterende uitzicht als extraatje! Prijs per hamac: 25,000 COP

Don Pedro Camping @ Arrecifes

Wij besloten hier uiteindelijk niet te blijven slapen. Wel kwamen we informatie vragen en het zag er heel goed uit. In tegenstelling tot Cabo San Juan kan je hier steeds met de bankkaart betalen. Het is ook dichterbij de ingang waardoor je minder ver met al je spullen vanaf de ingang hoeft te wandelen.

Taganga

We konden geen betere plaats kiezen om Pauline haar 24ste verjaardag te vieren. Taganga bevindt zich op 4 kilometer van Santa Marta wat hetzelfde is als 20 minuten per taxi en een kostprijs van 15.000 COP. Wij verbleven in B&B Casa Baloo beheerd door supergastvrouw Sandra. Zij verwelkomde ons alsof we thuiskwamen in België en we waren hier geweldig op ons gemak. Casa Baloo is natuurlijk net ietsje meer dan onze doorgaanse hostel, maar het bewees zijn iets hogere kostprijs meer dan waard te zijn. Indien je als reiziger toch rekening moet houden met je budget, raden wij Casa De La Felipe aan. Check hun website en laat je overtuigen.

Taganga zelf bevindt zich in een wondermooie baai aan de voet van de Sierra Nevada. Deze bergketen staat bekend als hoogste bergketen ter wereld aan de kust, wat voor de unieke uitzichten zorgt. Het dorpje zelf kent niet meer de faam waar toeristen vroeger met plezier een omweg voor maakten om mee te maken. Om in Tayrona National Park te geraken moet je immers opnieuw Santa Marta doorkruisen. Het centrum van Taganga is niet mooi en een beetje vuil, wat zicht doortrekt naar het strand. Je wordt bovendien langs alle kanten geteisterd door een overaanbod aan restaurants, winkels en andere mensen die je geld willen.

Dolgraag wouden we de bergen rondom verkennen om meer uit het uitzicht te halen, maar zelfs een wandeling van Playa Grande naar Playa Rosita bleek extreem gevaarlijk te zijn. Twee franse reizigers werden om 14h op een drukke zondag met een wapen beroofd op dezelfde weg die wij net wouden afleggen. Wij besloten daaropvolgend niet verder op ontdekking te gaan, en ons te settelen met een chips en een biertje in onze supergezellige B&B.

Palomino

Palomino ligt net als Santa Marta op de busroute die je tot aan de ingang van het nationaal park gaat. Voor slechts 6000 COP heb je een bus van het centrum van Palomino tot voor de ingang. We raden wij aan om je grote bagage in de hostel te laten, en na je bezoek aan het nationaal park een extra nacht in hostel te blijven slapen en je spullen op te halen.

Palomino is in tegenstelling tot Taganga een opkomende hemel voor backpackers en wordt meer en meer gekozen als uitvalsbasis voor Tayrona Nationaal Park. De kustlijn wordt gekenmerkt door een eindeloos strand en een wondermooie zonsondergang. Het centrum is niet speciaal, maar de zandpad richting het strand vonden wij supercharmant. Hier bevinden zich de meeste hostels alsook allerlei kleine winkeltjes en leuke eetgelegenheden! Daardoor heb je alles op slechts 5 minuten stappen en kan je al je tijd vullen met genieten en relaxen in de hostel of op het strand. Tiki Hut hostel is een expert en kan je hierin zeker bijstaan.

Aan De Ingang

Als je echt enkel voor het Nationale Park komt en niet heel veel tijd hebt om de omgeving te bezoeken, dan raden wij je aan om aan de hoofdingang te blijven slapen. Je grote rugzak kan je hier achterlaten en enkel meenemen wat je nodig hebt in het park. Wij raden hostel RioPiedras aan dat zich op 1,5k van de hoofdingang bevindt. In een vorig leven was het een resort, wat je zelfs na een grondige renovatie nog steeds kan zien. Wij kregen alvast één van de duurdere tweepersoonsloges tegen de prijs van een gedeelde slaapzaal. Ideaal dus om te ontspannen van je bezoek aan Tayrona, en je optimaal voor te bereiden om opnieuw op verkenning te gaan!

Rondom de hoofdingang vindt je trouwens talloze campings, hostels, hotels en guesthouses waar je terecht kan tegen een goedkope prijs, moest RioPiedras ooit volgeboekt zijn. Ecohostal Yuluka werkt nauw samen met Hostal RioPiedras en is zeker ook de moeite waard om eens te bekijken.

Santa Marta

Tayrona Nationaal Park bereiken zonder Santa Marta te doorkruisen is onmogelijk. Velen kiezen daarom om in Santa Marta te blijven na een lange vlucht of een ellendige busrit. Ons advies is om dit niet te doen en nog even door te bijten! Santa Marta is geen mooie stad en er is niets te zien wat je nergens anders in Colombia zal terugvinden. Moest je gemakkelijkheidshalve toch in het centrum willen verblijven, raden we je Dreamers Hostel aan. Ongetwijfeld vindt je hier reispartners die eveneens richting het park trekken. Heb je wat meer ruimte in je budget, kies dan voor één van de resorts aan Playa Rodadero met uitzicht op het strand. Ideaal om uit te rusten na een dag hiken.

Lees meer!

1 reply
 1. Omer
  Omer says:

  Hey dag DIeter en Pauline

  Goe bezig , mooie foto,s.
  Als ik naar de foto,s kijk , begint het te kietelen. Hier is de herfst begonnen, en veel minder
  mooie zichten .
  We blijven u volgen .
  Keep it safe.

  Gr Omer Godelieve

  Beantwoord

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *